My American adventure!!

First and last American Prom!

Meer Amerikaans kan je het niet krijgen, Prom. Op 30 april was het dan zover en ging ik samen met een paar vriendinnen naar prom. En je kan niet echt beslissen op de laatste dag dat je toch nog daar naar toe wil gaan want dan heb je als meisje geen jurk en als jongen waarschijnlijk geen pak. Wat ik ook wel heb opgemerkt bij andere exchange students is dat op elke school prom wel anders is, een ander thema, anders ingedeeld, heel groot of juist wat kleiner en ook niet elke school heeft post prom.

Ik kan je wel zeggen met eigen ervaring dat het geen appeltje eitje is om zo een jurk te gaan vinden. Omdat ik vrienden ben met allemaal mensen die geen auto rijden of hebben moesten we een moeder lief aankijken die voor ons naar Eau Claire zou gaan voor een dagje om te gaan promdress shopppen. We hadden na een heleboel moeite iemand gevonden die zou rijden, maar op de een of andere manier werd er de dag van te voren gezegd dat het niet meer doorging. Hartstikke fijn natuurlijk. Dus gingen ik, Andrea en Ken op 17 april gezellig met z’n allen een dagje naar Eau Claire. Die dag was het natuurlijk iets van 25 graden en ook nog geen wind. Dus het was lekker weer om jurk na jurk te passen. Maar we hadden, ook nog best vrij snel, een jurk gevonden. We moesten nog wat andere dingen halen en daarna gingen we nog lekker eten bij Olive Garden, een van m’n favo restaurants hier in the US. Eindelijk had ik een jurk dus dat was weer iets minder om zorgen over te maken. Daarna moesten we nog de dag zelf plannen en ook dat was moeilijker voor sommigen dan je denkt dat het zou zijn. Uiteindelijk is ook dat goed gekomen.

Promday! Rond een uur of 10 kwam ik uit bed en nadat ik me klaar had gemaakt en een lekker eitje had gemaakt voor mezelf gingen we rond een uur of half 12 naar een nichtje van Ken toe die toen mijn haar heeft gedaan. Eerst heeft ze alles gekruld en toen leek het net of het ontploft was dus dat was wel grappig. Toen ze helemaal klaar was zag het er echt super leuk uit, en niet meer zo poefie ;) Opzich duurde het niet zo heel lang dus we waren al vrij snel klaar. Daarna gingen ken en ik nog helpen om wat in elkaar te zetten, het leek wel van de ikea maar dat was het niet. Rond een uur of 4 kwamen Alissa, Lisbeth en Mary Alys om makeup op te doen, jurken aan en om nog de laatste puntjes op de i zetten. Ook dit duurde iets langer dan gehoopt en we waren dus ook te laat op de plek waar we foto’s zouden gaan nemen. Alissa heeft toen voor ons allemaal foto’s gemaakt want zij is een freshman, en prom is alleen voor juniors en seniors. Daarna gingen we eten bij een Japans restaurant en zijn we naar prom toegegaan.

Prom zelf was vrij simpel en ik snap eigenlijk niet echt waarom het zo’n big deal is hier want het was in principe gewoon hetzelfde als fall formal alleen dan met lange jurken. Maar desalniettemin was het toch best gezellig. Rond een uur of 10 werden de King en Queen benoemd en daarna was het nog meer dansen. Wel was het een beetje jammer dat het niet zo een leuke DJ was :( Rond een uur of 12 gingen we naar een huis van een vriendin om daar om te gaan kleden, want we gingen nu naar Post-Prom! Het komt er op neer dat het eigenlijk gewoon iets is om te voorkomen dat iedereen gaat drinken en rare dingen gaat doen.

Post prom duurde tot 5 uur in de ochtend, dus even rekenen, 12 uur smiddags bij jullie. Het was veel leuker dan prom vond ik zelf. We kwamen daar aan rond een uur of 1 en toen werd er uitgelegd wat je allemaal kon doen, en dit was een heleboel. Je kon henna-tattoos krijgen, en spray-on tattoos. Je kon schilderen, je kon een tekening van jezelf laten maken op zo een cartoon manier. Er was een foto booth en je kon super veel spelletjes doen. Elke keer als je zoiets had gedaan kreeg je een kaartje voor je naam en daarmee maakte je dan kans om iets te winnen, niet dat ik iets gewonnen heb ofzo, maar het was echt een super leuke nacht. Rond 5 uur was het dus afgelopen en daarvoor kregen we ook nog een ontbijt op school. Half 6 ging ik pas slapen en het was zelfs al licht geworden buiten….

Al met al was prom echt iets typisch Amerikaans wat super leuk was om is een keer mee te maken, wel jammer dat het een beetje duur is en dat het zoveel gezeur was om alles te regelen… Promfoto’s komen samen met de aprilfoto’s snel online ;)

Het einde komt echt nu al super dichtbij, en voor dat je het weet ben ik weer thuis :)

Groetjes aan iedereen thuis!! Anouk

Reacties

Reacties

Corina

Haha, nou heb je dat ook meegemaakt. Ben benieuwd naar de foto's.
Het is echt aftellen geblazen nu he. Lekker hoor. Voor zowel jou als je moeder en vader natuurlijk.
Tot gauw.

Marja en Harm

Wat we leuk vinden, is dat er eigenlijk veel activiteiten op een school in de VS zitten waar 'gemeenschapszin' van belang is en je eigenlijk een netwerk creëert.
Geniet nog en dat aftellen is heeeeeeeeeeeeerlijk.

Mariska

Nou wie had dat gedacht, Anouk tot half zes 's morgens op stap. Geniet nog maar van je laatste weken daar.
We zijn ook al aan het aftellen tot we je weer kunnen zien. Groetjes.

Chantal

Gaaf hoor

Chantal

Tot gauw

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active